Politički samit EU u Granadi: Časkali Komšić i Plenković

Iako nije poznato šta je tačno bilo u fokusu razgovora Komšića i Plenkovića, zanimljivo je da su, prema protokolu, njihova mjesta bila jedno pored drugog

05.10.2023. 15:27
  • Podijeli:
komsic-zeljko-denis-kapetanovic-pixsell.jpg

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je danas, uoči EU političkog samita u Granadi, s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Iako nije poznato šta je tačno bilo u fokusu razgovora Komšića i Plenkovića, zanimljivo je da su, prema protokolu, njihova mjesta bila jedno pored drugog.

Kako Klix saznaje, predsjedavajući Predsjedništva BiH i hrvatski premijer nisu se doticali "teških" tema i samo su "ćaskali".

Podsjećamo, Komšić  će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na samitu Evropske političke zajednice, koji se održava u Granadi od 5. do 7. oktobra.

Kako je naglašeno iz Predsjedništva BiH, predsjedavajući Komšić učestvovat će u radu okruglog stola o temi "Multilateralizam, uključujući sigurnost i geostrateška pitanja".

Prema informacijama iz Brisela, na treći sastanak Evropske političke zajednice pozvano je ukupno 47 šefova zemalja, a lideri će razgovarati o tome kako Evropu učiniti otpornijom, prosperitetnijom i geostrateški značajnijom u današnjem svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()