Počeo sastanak SNSD-a, HDZ.a i "Trojke" u Mostaru

Čović je uoči sastanka kazao kako će se danas raspravljati o EU zahtjevima i zakonima koji se trebaju usvojiti na nivou BiH

25.09.2023. 15:39
  • Podijeli:
sastanak_mostar_una 1-641d819fc78c8.webp Foto: Una

Sastanak koalicionih partnera na nivou Bosne i Hercegovine počeo je u Mostaru.

Sastanku prisustvuju Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Nenad Stevandić, Staša Košarac, Dragan Čović, Borjana Krišto, Edin Forto, Nermin Nikšić, Denis Zvizdić i drugi.

Čović je uoči sastanka kazao kako će se danas raspravljati o EU zahtjevima i zakonima koji se trebaju usvojiti na nivou BiH.

“Danas u svi zakoni koji postoje na dnevnom redu od 14 uvjeta EU, naravno i Izborni zakon. Možda danas i neki dio Izbornog zakona bude i usaglašen i poslat u proceduru”, kaže Čović.

Dodao je kako su radna tijela već definirana za ostale zakone i sve će raditi preko Vijeća ministara BiH.

“Danas će na dnevnom redu biti svaki detalj za naš put u EU pa tako i Zakon o Ustavnom sudu BiH. Danas ćemo imati pozitivnu atmosferu i to garantuje sami format sastanka”, rekao je.

Istakao je da će izvještaj EU u oktobru za BiH biti pozitivan i da je zadovoljan dinamikom usvajanja EU zakona.

“Izvještaj već napravljen i biće objavljen tokom desetog mjeseca i vjerujem da će biti pozitivno. Biće ovi politički efekti i ko šta izjavljuje i na šta poziva, ali dinamika je tu i uvjeren sam da nijedan zakon do desetog mjeseca neće biti izostavljen iz procedure i rasprava u Vijeću ministara BiH. Očekujem korektnu klimu koje će dati rezultate”,  rekao je Čović.

A da li će korektna klima i vesela atmosfera koju smo vidjeli uoči, biti i na sastanku, vidjet ćemo po okončanju kada se obrate medijima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()