Počelo novo brojanje na 13 biračkih mjesta u Bijeljini

Brojanje na zahtjev Gradske izborne komisije i uz odobrenje CIK-a BiH

05.10.2022. 18:29
  • Podijeli:
izbori_una-1664818565555.webp Foto: UNA

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata na 13 izbornih mjesta.

Predsjedica GIK-a Bijeljina Dijana Savić Božić rekla je novinarima da je ponovno brojanje glasova u ovoj izbornoj jedinici počelo na zahtjev GIK-a upućen Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH koja je za to dala saglasnost.

Ona je navela da se otvaraju vreće sa biračkih mjesta 10, 27, 36 i 41 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za biračka mjesta 11, 27, 36, 41, 100 i 137 za nivo NSRS.

Prema njenim riječima, otvaraju se i vreće sa biračkih mjesta 35 za nivo Predsjedništva BiH i 130 za nivo predsjednika i potpredsjednika RS-a.

Božić je napomenula da je na svih 13 biračkih mjesta riječ o istim greškama - ili o nesrazmjernom broju u zapisnicima sa brojem glasačkih listića ili kandidat ima više osvojenih glasova od same stranke, što nije moguće.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()