Opozicija u RS podnijela krivične prijave zbog izborne krađe

Predstavnici opozicije koji su danas u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli krivične prijave, poručili su da ne odustaju od namjere da dokažu da se na 2. oktobra desila izborna krađa

14.10.2022. 13:14
  • Podijeli:
opozicija_trivic-crnadak_vukan_una-1665745094870.webp Foto: UNA

Potpredsjednici PDP-a Jelena Trivić i Igor Crnadak, te lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović predali danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dio krivičnih prijava koje je pripremio pravni tim PDP-a za krivično djelo izborne krađe.

Prijave su, kažu, podnijeli protiv SNSD i NN lica.

"Taj broj lica protiv kojih ćemo tek da podnesemo prijave, a koja su učestvovala u izbornoj krađi, se svaki dan povećava. Mi smo rekli da nam je stalo da se utvrdi istina, da se zna kako su ljudi u Republici Srpskoj glasali", kazao je Crnadak.

Opozicija je navela da je bilo 'dosta manipulacija i nezakonitosti'.

"Tužilaštvo je sada na potezu. Mi moramo da podnesemo te prijave. Želim da najavim jednu veliku prijavu, koja će obuhvatiti nekoliko stotina lica koj isu učestvovali u prekrajanju izborne volje građana", rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da je neophodno utvrditi da je krađa glasova bila organizovana i sprovedena namjera.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()