Odbijen zahtjev Dodikove odbrane, danas će ipak biti održano ročište u Sudu BiH

Dodik će danas doći na zakazani pretres, potvrdio je za RTRS njegov advokat Goran Bubić

17.01.2024. 11:15
  • Podijeli:
dodik glasanje Banjaluka-657edf1e398ba.webp Foto: UNA

Iako je drugooptuženi Miloš Lukić u bolnici ročište u Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) će danas biti održano nakon što je odbijen zahtjev advokata predsjednika bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika koji je tražio odgodu.

Dodik će danas doći na zakazani pretres, potvrdio je za RTRS njegov advokat Goran Bubić.

On je kazao da je sudija tražio da Dodik dođe, iako odbrana smatra da nema uslova za pretres.

Ranije je glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio zahtjev odbrane za izuzeće četiri tužioca u ovom procesu.

Dodik i Lukić su optuženi za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Zbog odgađanja posljednja dva ročišta glavni pretres u ovom slučaju nikad nije ni počeo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()