Obećanja iz Turske: Pomoć u opremanju i modernizaciji Oružanih snaga BiH

Riječ je o projektu remonta oklopno-mehanizovanih sredstava (po 20 tenkova i oklopnih transportera) Oružanih snaga BiH

20.12.2023. 21:55
  • Podijeli:
vjezba_manjaca_foto_OSBiH2-1663931490596.webp Foto: OS BiH

Ministar odbrane BiH Zukan Helez i njegov zamjenik Slaven Galić razgovarali su danas u Sarajevu sa odlazećim vojnim atašeom Turske brigadirom Mustafom Tatarom i novoimenovanim atašeom ove zemlje Muratom Kulom o pomoći u opremanju i modernizaciji Oružanih snaga BiH.

Sagovornici su ocijenili da je izuzetno visok ostvareni stepen saradnje, koja se ogleda u nizu aktivnosti, kao što su obuka, vježbe, pomoć u opremanju i modernizaciji, te održavanju stepena operativnosti materijalno-tehničkih sredstava na upotrebi u Oružanim snagama BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na sastanku je naglašen i značaj pomoći Turske posredstvom kontinuiranog procesa sprovođenja Sporazuma o vojno-finansijskoj pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Turske, a nedavno je javnosti predstavljen završetak vrlo značajnog projekta čija realizacija je upravo bila sastavni dio ovog sporazuma.

Riječ je o projektu remonta oklopno-mehanizovanih sredstava (po 20 tenkova i oklopnih transportera) Oružanih snaga BiH, koji je okončan u trećem kvartalu ove godine, a njegova vrijednost je procijenjena na više od dva miliona dolara i isti obuhvata remont 20 tenkova i isto toliko oklopnih transportera.

Helez i Galić poželjeli su dobrodošlicu brigadiru Kulu, a Tataru uspješan nastavak karijere.

  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()