Novi pravilnik o korištenju reprezentacije u NSRS

MacDonalds, sendviči na pumpi, restorani, kafići. U zemlji, inostranstvu, van Skupštine...zanimljivo je na šta su sve skupštinski reprezentativci trošili budžetski novac

05.10.2023. 20:53
  • Podijeli:

Administrativna komisija Narodne skupštine Republike Srpske usvojila je novi pravilnik o korištenju sredstava za reprezentaciju u parlamentu, kojim su na tom planu ograničena sredstva za reprezentaciju na mjesečnom nivou. 

I dok s jedne strane opozicija optužuje rukovodstvo skupštine za bahaćenje, predsjednik skupštine poručuje da je ovo rukovodstvo u istoriji Srpske, najmanje trošilio.
 

MacDonalds, sendviči na pumpi, restorani, kafići. U zemlji, inostranstvu, van Skupštine...zanimljivo je na šta su sve skupštinski reprezentativci trošili budžetski novac.

"Za prvih osam mjeseci ove godine što se tiče interne reprezentacije potrošili su 55.855,94 KM, a ukupno zajedno sa eksternom reprezentacijom 60.374,54 KM. Kaže MacDonalds 142.93 KM. Zanimljivo je da naša skupštinska reprezentacija troši na Mekdonalds", kazao je Đirđe Vučinić, poslanik u NSRS iz Liste za pravdu i red.

Na te prozivke odgovorio je predsjednik skupštine Nenad Stevandić.

"Čuo sam da je neko problematizovao sendvič iz MacDonaldsa kad smo se vraćali iz Budimpešte pa zastali na pumpi da popijemo kafu i da oni iz pratnje pojedu sendvič. To ljudi koji to komentarišu ne zaslužuju da ja komuniciram s njima", poručio je Stevandić.

Jer sadašnje rukovodstvo je, kaže predsjednik skupštine, trošilo najmanje u istoriji Republike Srpske.

"Rashodi po osnovu reprezentacije u tih 50.000 maraka po ovim dokumentima potrošeno je nula. Što se tiče po izvodima od službe Narodne skupštine zajedno sa saradnicima, šefovima kabineta, protokolom, šoferima i članovima pratnje za čitavu ovu godinu je potrošeno 2.000 maraka", kaže Stevandić.

Na kraju je ipak stigao "Stop" za rasipanje budžetskog, odnosno narodnog novca. Usvojen je prijedlog o smanjenju iznosa za internu reprezentaciju, odnosno potrošnju u skupštinskom restoranu, kojim su ovi iznosi, u odnosu na predložene, smanjeni za 18.000 KM na godišnjem nivou.

"U buduće kabinet predsjednika Nenada Stevandića moći će da troši 3.500 mjesečno. Što se tiče generalnog sekretara umjesto 1.200 KM kako je prvobitno predviđeno dobio da troši 900KM, potpredsjednici umjesto 900, 700KM, zamjenik generalnog sekretara 400, a pomoćnici 100KM", izjavio je Đorđe Vučinić, poslanik u NSRS iz Liste za pravdu i red.

Bilo kako bilo, u skupštini će se i dalje dobro jesti i piti. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()