Ništa još! Nema odluke o visini najniže plate

U Republici Srpskoj za najnižu platu radi nešto više od 7.700 zaposlenih.

27.10.2023. 17:05
  • Podijeli:
Danijel Egić-65379c7f5a747.webp Foto: PRINTSCREEN/RTRS

 Odluka o visini najniže plate u Republici Srpskoj nije donijeta na današnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta, izjavio je  ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić.

Egić je naveo da su socijalni partneri saglasni da je potrebno povećanje najniže plate, te da će biti nastavljeni razgovori o ovoj temi.

On smatra da će ova mjera na neki način spriječiti odlazak radne snage, što je u ovom momentu najvažnije za Savez sindikata i Uniju udruženja poslodavaca Republike Srpske.

"Veliki je uspjeh da su socijalni partneri razgovarali o ovoj temi i da su se saglasili da najniža plata treba biti povećana, ali nije dogovoren modalitet kako i koliko", zaključio je Egić.

Vlada čeka dogovor sindikata i poslodavaca o povećanju najniže plate u Republici Srpskoj. Ako dogovora ne bude, do Nove godine kao i mnogo puta ranije, Vlada će donijeti odluku o minimalcu.

U Republici Srpskoj za najnižu platu radi nešto više od 7.700 zaposlenih.

Vlada Republike Srpske je na sjednici 26. januara ove godine donijela odluku o najnižoj plati u Republici Srpskoj za 2023. godinu u iznosu od 700 KM neto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()