Nikšić uoči sastanka u Briselu: Mi u SDP-u smo izabrali da radimo najbolje što možemo

"Koalicione partnere su izabrali građani, a naše je da u pregovorima s njima ostvarimo što više za građane i reformski put BiH", napisao je Nikšić na FB

05.12.2023. 08:56
  • Podijeli:
Nermin Nikšić_Premijer FBiH_Foto Armin Durgut_Pixsell-644be2011e180.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Premijer Federacije BiH i lider SDP-a Nermin Nikšić je pred odlazak na Drugi politički forum, koji će u Briselu biti održan danas, 5. decembra na visokom nivou između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, poručio kako je cilj našu državu približiti Europskoj uniji.

"U životu ne možemo uvijek birati s kim ćemo raditi, ali možemo izabrati kako ćemo raditi. Mi u SDP-u smo izabrali da radimo najbolje što možemo. Koalicione partnere su izabrali građani, a naše je da u pregovorima s njima ostvarimo što više za građane i reformski put BiH. Problem je što nemamo svi iste interese i što bolji život građana nije svima prioritet.Bez obzira na sve poteškoće, nastavljamo s razgovorima, bili oni u BiH ili u Briselu, kako bismo državu približili EU i stvorili bolje uvjete života za naše građane.

Oni kojima to nije cilj mogu nas usporiti, ali nas teško mogu potpuno zaustaviti. Nastavljamo dalje", poručio je Nikšić.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()