Nikšić: Ili Vlada ili blokada

"Imamo primjer otete države, mi pokušavamo vratiti institucije građanima", kazao je Forto

16.03.2023. 14:30
  • Podijeli:
niksic_sdp-6413156ad451c.webp Foto: UNA

Održana je press konferencija lidera Trojke (SDP, Naša stranka i Narod i pravda) oko formiranja vlasti u Federaciji BiH. Nermin Nikšić, lider SDP BiH, kategorično je kazao "Ili ćemo imati Vladu ili blokadu".

On je kazao da očekuje da do kraja zakonskog roka vidi da li je rukovodstvo Federacije spremno da prihvati parlamentarnu većinu u oba doma parlamenta Federacije i podrži Vladu.

"BiH rovita zemlja, institucije klimave, kranje vrijeme da se posvetimo njihovom jačanju. Jučerasnje sankcije SAD još jednom pokazuju da su institucije privatizirane i stavljene u funkciju stranaka i pojedinaca. Da imamo vladavinu prava, danas bi Tužilaštvo tražilo od ambasade dokaze, a policija privela osobe koje se optužuju za falsifikovanje izbornih rezultata", rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, komentarišući odluku State Dpartmenta da uvede sankcije Osmanu Mehmedagiću Osmici, bivšem direktoru Obavještajno bezbjednosne agencije BiH (OBA).

Ministar prometa i komunikacija i predsjednik Naše stranke Edin Forto, komentarišući političku situaciju u Federaciji BiH kazao je da ovo više "nije borba SDA da ostane na vlasti, već da pojedinci ostanu na slobodi."

"Imamo primjer otete države, mi pokušavamo vratiti institucije građanima", kazao je Forto.

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH je kazao da će traži hitnu smjenu Uprave BH Telecoma.

"Drago mi je što se potvrdila moja priča da SDA kupuje delegate u Klubu Bošnjaka u Domu naroda PFBiH", rekao je Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()