Nešić se oglasio povodom prijedloga za njegovu smjenu: "Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali"

Ovaj prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Klub zastupnika SDA, a kao razlog za to su naveli gostovanje Nešića na srbijanskoj televiziji gdje je vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici

20.06.2024. 09:45
  • Podijeli:
nenad nesic anadolija-6540ef951974f.webp Foto: Anadolija

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se povodom današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se, između ostalog, trebala razmatrati i njegova smjena.

Ovaj prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Klub zastupnika SDA, a kao razlog za to su naveli gostovanje Nešića na srbijanskoj televiziji gdje je vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici.

Nešić se osvrnuo na ovaj prijedlog te je rekao kako su funkcije prolazne.

"Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali da uradite", rekao je Nešić.

Podsjetimo, Nešić je u gostovanju u emisiji koju vodi Milomir Marić na Happy televiziji ismijavao žrtve genocida u Srebrenici.

"Samo da kažem jednu šalu koja je bitna povodom sahrane oca u Potočarima. Pitali malog Muju, rođen u Sarajevu, sahranjen u Srebrenici živi u Njemačkoj", rekao je tada Nešić.

Na konstataciju voditelja Marića da su zbog slične izjave njega tužila majke Srebrenice, Nešić odgovara "vjerojatno će sada da tuže i mene".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()