Naša stranka predložila Dragana Miokovića za predsjedavajućeg Parlamenta FBiH

Mjesto predsjedavajućeg je ostalo upražnjeno još u septembru kada je Mirjana Marinković Lepić podnijela ostavku

12.01.2024. 13:05
  • Podijeli:
dragan-miokovic_foto_NasaStranka-65a12492afb12.webp Foto: Naša stranka

Klub zastupnika Naše Stranke jučer je službeno predložio Dragana Miokovića za novog predsjedavajućeg u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Prijedlog je potpisao šef kluba Naše stranke u Parlamentu Mirsad Čamdžić.

Mjesto predsjedavajućeg je ostalo upražnjeno još u septembru kada je Mirjana Marinković Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Predstavničkog doma FBiH iz zdravstvenih razloga.

Zamjenica predsjedavajuće Predstavničkog doma Edina Gabela (SBiH) preuzela je predsjedavanje.

S obzirom da je u raspodjeli pozicija nove vladajuće većine ta funkcija pripala Našoj stranci, očekivalo se da jedan od njihovih zastupnika preuzme funkciju.

Pored Miokovića i Marinković Lepić, zastupnici Naše stranke u ovom domu su: Marko Cvitanović, Damir Nikšić, Mirsad Čamdžić i Amir Purić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()