Narodna skupština daje agreman njemačkom ambasadoru

Poslanici vladajuće većine predložili dva zaključka

14.09.2022. 15:43
  • Podijeli:
narodna-skupstina-rs-dejan-rakita-pixsell Cropped (1) (1).jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Klubovi poslanika vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili su zaključke za današnju posebnu sjednicu parlamenta koja je zakazana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Predloženi su sljedeći zaključci:

1. Narodna skupština RS donosi odluku i daje agreman ambasadoru SR Njemačke u BiH

2. Narodna skupština RS odbacuje njemačku intervencionističku politiku i rezoluciju Bundestaga, te da Njemačka kao garant Dejtonskog sporazuma ima obavezu da dosljedno primjenjuje ovaj sporazum.

Podsjetimo na sjednici se raspravlja o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru SR NJemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa u Predsjedništvu, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Sjednici ne prisustvuju poslanici PDP-a i SDS-a.

Prema Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra Izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH i ukoliko je potvrdi dvotrećinskom većinom od najmanje 56 poslanika, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu. S druge strane, ako prilikom glasanja ne bude dvotrećinske većine za Dodikov veto, odluka Predsjedništva postaje važeća.

Nakon ove, biće održana 35. posebna sjednica parlamenta Srpske na čijem predloženom dnevnom redu su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o poljoprivrednom zemljištu, po hitnom postupku i Prijedlog zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()