Nakon saopćenja Ambasade SAD oglasio se i Dodik: Imao poruku i za koalicione partnere

"Sve dok ne kažete da li postoji poslanički klub Michaela Murphyja s kojim treba da se dogovaramo o našim zakonima, miješanje u političke procese i dogovore unutar BiH je, u najmanju ruku, bezobrazno

24.01.2024. 19:47
  • Podijeli:
Dodik_Sud_BiH_foto_UNA-65a7cf9105c17.webp Foto: UNA

Zaista ne znam s kojim pravom američka ambasada daje ocjene o integritetu izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, poručuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Sve dok ne kažete da li postoji poslanički klub Michaela Murphyja s kojim treba da se dogovaramo o našim zakonima, miješanje u političke procese i dogovore unutar BiH je, u najmanju ruku, bezobrazno.

Današnjim saopćenjem šaljete nedvosmislenu poruku: "Mi hoćemo ovdje da se pitamo i odlučujemo.
Nemaju šta predstavnici tri naroda da se dogovaraju, bit će kako mi kažemo.

Izbori nisu prilika da Srbi, Bošnjaci i Hrvati izaberu predstavnike koji će raditi za njihove interese, već koji će nama služiti."

Teško mi je da se otmem utisku da Murphy neskriveno želi da u BiH dođe do nestabilnosti.

Posebno je interesantno da nam o integritetu izbornog procesa priča Michael Murphy koji je delegiran od strane administracije nakon čijeg izbora smo svjedočili najvećoj krizi u SAD, upadu u Capitol i odsustvu primopredaje vlasti.

Nažalost, svjedočili smo i ljudskim žrtvama.

I sada kada je Amerika nadomak nove izborne krize, ekipa Michaela Murphyja nama pokušava da drži pridike o integritetu izbornog procesa. Saberite se.

SNSD ostaje pri dogovoru postignutom 18. januara. Pozivamo sve ostale stranke koje su učestvovale u dogovoru da se izjasne o tome ostaju li pri njemu nakon nelegitimnog miješanja američke ambasade", poručuje lider SNSD-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()