Krišto i Vučić o neophodnim koracima koji stoje pred BiH i Srbijom

Krišto je tokom susreta na marginama Svjetskog ekonomskog foruma još jednom istakla značaj brzog uspostavljanja izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH

19.01.2023. 13:40
  • Podijeli:
vucic_krišto_Vijeće ministara 1-63c93a208ec90.webp Foto: Vijeće ministara BiH

Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto razgovarala je danas u Davosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o pitanjima u vezi sa pridruživanjem EU i neophodnim koracima koji stoje pred BiH i Srbijom.

Krišto je tokom susreta na marginama Svjetskog ekonomskog foruma još jednom istakla značaj brzog uspostavljanja izvršne i zakonodavne vlasti na svim nivoima u BiH, kao i potrebu jačanja funkcionalnosti institucija BiH da bi se posvetili ključnim reformama za evropski put BiH.

S ciljem daljeg jačanja i razvoja, posebno ekonomskih odnosa i veza dvije zemlje, kao i u regionu Krišto je pozvala Vučića ove godine bude gost Međunarodnog privrednog sajma, koji će se početkom maja održati u Mostaru.

Krišto i Vučić razgovarali su o ekonomskoj, ali i svim drugim vidovima saradnje BiH i Srbije, te načinima za njeno dalje unapređenje.

Vučić je naglasio razumijevanje za jasno iznesene ciljeve za članstvo u EU koji podrazumijevaju ravnopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih u BiH da bi se doprinijelo političkoj stabilnosti u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predsjednik Srbije čestitao je Krišto potvrdU imenovanja.

Krišto boravi u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu na kome se, uz rekordan broj zvaničnika i poslovnih lidera, razgovara o globalnom ekonomskom stanju i mnogobrojnim izazovima, poput klimatskih promjena, energetske, socijalne i finansijske krize.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()