Kovačević: Nijedan SNSD-ov delegat se neće povući iz Doma naroda

Očekivana reakcija

01.07.2024. 14:30
  • Podijeli:
radovan kovačević, 3 jun 2024 - foto srna 1-665dd5bba1ef0.webp Foto: Srna

Radovan Kovačević osuo je drvlje i kamenje nakon žrijebanja u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Herecgovine u kojem je njegov SNSD izgubio jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Sve je ovo dio političkog pritiska. Ustav BiH kaže da je jedina institucija koja bira delegate u Dom naroda Narodna skupština Republike Srpske.

To nije nikakav CIK, nikakva jaja ni kinder jaja, ni bilo ko drugi osim NSRS", tvrdi Kovačević, inače jedan od preostalih SNSD-ovih delegata u državnom Domu naroda.

Kaže da sada svjedočimo da je "jedan sud BiH, koji isto tako postoji izvan Ustava BiH, tri puta odlučivao o istom predmetu bez ikakve nove argumentacije".-

"Dva puta donosi jednu odluku, treći put, po nalogu, donio je drugu i odbio žalbu SNSD-a i omogućio nekakvo žrijebanje, odnosno da se SNSD-u otima delegat koji je izabran u jedinoj nadležnoj instituciji - NSRS", kaže Kovačević.

On se pita o čemu je odlučivao Ustavni sud BiH, "krnji sud bez ijednog sudije iz RS".

"NSRS je donijela odluku o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH poslije odluke da izmijeni pravilnik, nelegano, i izmijeni činjenicu da je potrebno da sjednicama prisustvuje barem jedan od sudija iz Republike Srpske i barem troje iz Federacije.

Poslije toga je NSRS donijela odluku da se više ne primjenjuju odluke tog suda u RS. Potom je advokat predsjednika RS uputio određenu apelaciju tom sudu.

Dan poslije je Igor Crnadak držao press i govorio o licemjerju, iako predsjednik Republike Srpske nije ni znao da je advokat uputio apelaciju i automatski je tražio da se apelacija povuče", rekao je portparol SNSD-a.

"Ovo je bila najobičnija farsa da sruše narodnu volju srpskog naroda u BiH i svih građana RS.

Radi se po nalogu nalogodavaca u određenim ambasadama da se našteti RS i da se uruše demokratski izabrani predstavnici.

Niko od delegata iz Republike Srpske koji su izabrani u NSRS se neće povući", rekao je Kovačević, naglasivši da će Snježane Novaković-Bursać iz SNSD-a, koja bi sada trebala izgubiti madat, ostati u Domu naroda PSBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()