Kostrešević: MUP RS se pokazao kao jedan od najboljih partnera Evropola u BiH

Uspostavljanjem Zajeničke kontakt tačke za saradnju BiH sa Evropolom konačno otvorila prilika za ostvarivanje pune saradnje

22.06.2023. 17:48
  • Podijeli:
kostresevic-6422b0c6969f5.webp Foto: UNA

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je Srni da se uspostavljanjem Zajeničke kontakt tačke za saradnju BiH sa Evropolom konačno otvorila prilika za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i ostale policijske agencije da ostvare punu saradnju sa Evropolom i zemljama članicama ove agencije.

Kostrešević je istakao da to znači da su im potpuno dostupni svi alati i analitički proizvodi koje pruža Evropol kao najveća policijska agencija za borbu protiv svih vidova organizovanog i međunarodnog kriminala.

"MUP RS pokazao kao jedan od najboljih partnera Evropola u BiH i u dokaz toj činjenici idu i mnogobrojne akcije koje smo zajedno sproveli, kao što je akcija kodnog naziva 'Transporter' /razotkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga i krijumčarenjem akciznom robom/", rekao je Kostrešević.

On je dodao da će policijski oficir za vezu, koji će predstavljati sve organizacije za sprovođenje zakona u BiH, postati dio policijske zajednice oficira za vezu koji se nalaze u glavnom štabu Evropola.

U Sarajevu je danas zvanično puštena u rad Zajednička kontakt tačka za saradnju BiH sa Evropolom, a ceremoniji otvaranja prisustvovali su visoki zvaničnici, rukovodioci institucija BiH, entiteta i kantona, kao i ambasadori zemalja EU.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()