Komšić o kandidatu za člana Predsjedništva: Našao sam pogodnu osobu, mislim da može pobijediti

Inače, Komšić se studentima obratio povodom predstojećeg Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koj ise obilježava u FBiH

27.02.2024. 14:28
  • Podijeli:
komšić_anadolija -65a6412383d0e.webp Foto: Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je nakon tribine posvećene Danu nezavisnosti BiH na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu odgovarao na pitanja studenata. Jedno od njih odnosilo se i na činjenicu da se za naredne opće izbore neće moći kandidovati za člana Predsjedništva BiH, te da li očekuje da će u toj utrci pobijediti kandidat HDZ-a BiH. "Ne mora značiti, ko to zna?", rekao je Komšić.

“Zašto niste spremili nasljednika?” – dio je pitanja studentice upućene Komšiću.

“Nemojte biti ubjeđeni da je to tako. Ostalo je još dvije i po godine do općih izbora, nemojte očekivati od mene da puno govorim o tom pitanju. Ali, vjerujte mi, da je to stvar o kojoj razmišljam. Mislim da sam pronašao pogodnu osobu. Ostaje mi samo da tu osobu ubijedim da krene u tom pravcu, mislim da može da pobijedi”, odgovorio je.

Inače, Komšić se studentima obratio povodom predstojećeg Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koj ise obilježava u FBiH.

Okosnica govora bila je tvrdnja da se Bosna i Hercegovina vrti oko identičnih koncepata koji su doprinijeli stravičnim stradanjima i ratnim zločinima devedesetih, kao i niz pitanja na koja će morati odgovoriti isključivo građani kako bi se iskristalisao daljnji put i razvoj države.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()