Ko će na čelo SIPA: Objavljen konkurs za direktora

Podsjećamo, aktuelnom direktoru SIPA Darku Ćulumu četverogodišnji mandat ističe u julu

07.06.2024. 10:24
  • Podijeli:
Darko_Ćulum_foto_SIPA-65806b674eaa3.webp Foto: SIPA

Konkurs za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) objavljen je danas.

Podsjećamo, aktuelnom direktoru SIPA Darku Ćulumu četverogodišnji mandat ističe u julu.

Ćulum ima pravo na još na jedan mandat, a da li će ostati na ovoj poziciji odlučiće SNSD, kojem je ponovo pripala ova pozicija.

U konkursu se navodi da se direktor bira na mandat od četiri godine te da pored općih uslova, direktor mora imati visoku stručnu spremu i radno iskustvo u toj spremi od najmanje pet godina, da ima čin glavnog inspektora policije ili viši čin i najmanje tri godine rada u tom činu.

Takođe, navodi se da direktor ne može biti član političke stranke, prenosi Avaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()