Jesu li na sceni politička sabiranja u Kantonu Sarajevo!?

Nihad Uk, premijer KS o ostavci: "Moja ostavka nema nikakve veze sa sinoćnim porazom Željezničara"

09.10.2023. 21:43
  • Podijeli:

Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo u ostavci: "Moja ostavka nema nikakve veze sa sinoćnim porazom Željezničara".

 Ali zato ima čini se, sa političkim igrarijama.

"Suština ove rekonstrukcije jeste zato što smo izgubili kao Vlada podršku u Skupštini Kantona Sarajevo. Mi smo imenovani od strane 23 zastupnika, Trojka plus stranka za Bosnu i Hercegovinu, u međuvremenu smo izgubili kao Vlada podršku Stranke za BiH i stvorila se nova većina u Kantonu Sarajevo koja želi da se promijeni neki sastav u Kantonu Sarajevo", kazao je Uk.

Nakon što Skupština prihvati ostavku, Nihad Uk će predložiti sastav nove Vlade. Pritisaka da se podnese ostavka, kaže, nije bilo, oako priznaje da nije sve bilo do njega.

"Da sam se ja pitao i da sam vodio cjelokupne procese to bi sigurno bilo prije mjesec dana kada su krenule trakavice. Politički dogovor između stranaka postoji da ja budem novi mandatar i na tom nivou postoji obećanje i Naroda i pravde i SDP-a i Naše stranke da ću biti budući premijer", ističe Uk.

Iz Stranke za BiH tvrde suprotno. Ministar Bečarević kaže da je to samo politička trgovina.

"Pokušavaju izbacivanjem prvo mene jer ja sam njima najveći problem da popeglaju sve gdje su sada, međutim mislim da su zakasnili. Gospodin Uk nikada ne bi dao ostavku da nije da tako kažem bio stjeran uz zid i do zida pod pritiskom gospodina Konakovića i gospodina Forte morao da da ostavku i da se krene u izbor nove Vlade u kojoj bi kako je on sam nama rekao opet on bio premijer", kaže Almir Bečarević, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Imena još nema, ali iz Naroda i pravde poručuju:

"Narod i pravda neće imati promjenu ministara unutar Vlade Kantona Sarajevo. Od drugih koalicionih partnera vidjećemo šta će se desiti u narednom periodu", kaže Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS iz Naroda i pravde.

Nezvanično postoje informacije da je moguća smjena i određenih kadrova iz SDP-a i Naše stranke. A gdje ima dima, ima i vatre.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()