Forto razriješen dužnosti premijera KS

18 zastupnika glasalo za promjenu

08.02.2023. 13:18
  • Podijeli:
edin forto - anadolija 34-63e392eb483ac.webp Foto: Anadolija

Nakon pauze današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo pojedinačnim izjašnjavanjem zastupnika usvojen je zahtjev za razrješenje Edina Forte sa pozicije premijera KS.

Od prisutnih zastupnika za razrješenje Forte glasalo je njih 18 , protiv su bila četiri, dok je sudržanih bilo osam zastupnika.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Okerić konstatirao je da je odluka o razrješenju usvojena.

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo danas su razmatrali prijedlog Odluke o razrješenju premijera Kantona Sarajevo na osnovu utvrđene odluke Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja.

U odluci je navedeno da se Edin Forto razrješava dužnosti premijera KS zaključno sa 25. januarom na lični zahtjev zbog imenovanja na poziciju ministra komunikacija i prometa BiH.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()