Dogovor na Svesrpskom saboru: Dačić potvrdio da će helikopteri Srbije biti smješteni u RS

"Dva helikoptera biće smještena u Republici Srpskoj tokom ljeta za gašenje požara", poručio je Dačić, prenio je RTRS.

08.06.2024. 11:58
  • Podijeli:
Tan2024-06-0717193369_0 dačić ivica mup srpske foto nemanja jovanović-666427bf17b75.webp Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je sastanak ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske bio istorijski i da je prvi put na njemu učestvovalo stotinak ljudi u uniformi.

"Dva helikoptera biće smještena u Republici Srpskoj tokom ljeta za gašenje požara", poručio je Dačić, prenio je RTRS.

Dačić je ponovio da je više od 590.000 stanovnika BiH koji su od 1997. godine do danas dobili državljanstvo Srbije i da je to u skladu sa opredjeljenjem Srbije da svi koji imaju srpsko porijeklo mogu da imaju državljanstvo Srbije bez otpusta iz državljanstva zemlje u kojoj žive.

"To je i znak da smo dosta dobar posao uradili u proteklim godinama, jer je i u organizacionom smislu bilo veoma teško, zato što je potrebno obraditi veliki broj zahteva", rekao je Dačić za RTS u Palati "Srbija".

On je naveo da je na jučerašnjem sastanku dva MUP-a Srbije i Srpske, dogovoreno da svaki sektor napravi program operativne saradnja po svim linijama rada od kriminalističke policije do sektora za vanredne situacije, kao i da se procijeni koje je sporazume još potrebno potpisati.

Dačić je naveo da je dogovoren nastavak saradnje u obuci pripadnika sektora bezbjednosti, kao i da MUP Srbije da MUP-u Republike Srpske operativne sisteme za bezbjedan prenos podataka, prenosi Srna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()