Dodik u intervjuu za RTL: "Imam svašta pričati s Putinom, on je veliki državnik"

Kaže da ne planira bijeg i da će ostati u Republici Srpskoj: "Živim i rođen sam u Banjaluci i tamo ću nastaviti živjeti. Zašto ne bih ostao. Imam sedmero unučadi. Volim svoj kraj"

17.10.2023. 10:14
  • Podijeli:
Srn2023-10-1_154874_2 milorad dodik srna-6519a1467dbd9.webp Foto: Srna

Proces protiv mene pred Sudom BiH najviše ide na štetu BiH, jer ako postoji zemlja koja trpi da joj dođe stranac i napiše neku normu, a da sud postupa po njoj, kakva je to zemlja, rekao je i intervjuu za RTL direkt, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kaže da proces protiv njega predstavlja pravni cirkus, te da je zato priča o BiH u kojoj nema smisla biti.

- Najbolje da u BiH vlada mir. Što se nas tiče, mi nismo slobodni u BiH, ona nije naša zemlja da u njoj možemo ostati. Prva prilika koja se pruži, mi ćemo ju iskoristiti - jasan je Dodik.

Istakao je da je došao na Sud da pokaže koliko je to sve apsurdno.

- Ko je "visoki predstavnik"? To je samo mišljenje da on može mene smijeniti. Moj odgovor na njegovo mišljenje je odgoj u kući. Pa on stalno govori da BiH nema. Sad smo mi na udaru, ranije je bio Dragan Čović. Stalno mu je neko na udaru. On je stalno u pravu, ali uvijek je samo neko drugi kriv. Došao sam na sud da pokažem koliko je to sve apsurdno - istakao je Dodik.

Govorio je i odnosu sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

- Nema nikakve tajne. Radi se o normalnom čovjeku s kojim imam dobre odnose. Niti sam ja njemu dužan, niti je on meni dužan. Јednostavno dijelimo normalne stvari. On je važan državnik. Јa njega cijenim iz tog razloga. Vodi dobro i uspješno svoju zemlju, na pravi način i brine se o njezinom suverenitetu - naveo je Dodik.

Kaže da je pristup Milanovića racionalan.

Komentarisao je i njihov sastanak na Hvaru.

- Nismo se vidjeli nekoliko mjeseci. On je bio nekoliko dana na odmoru. Čovjek je bio tamo, pitao sam da li se možemo vidjeti i došao sam. Mogao je i biti u nekom drugom mjestu u Hrvatskoj. Imamo dosta tešku istoriju. Sa njim sam razgovarao o ekonomskim pitanjima i o Evropskoj uniji. To je bio korektan razgovor. On je čovjek koji se bori za Hrvatsku kao što se i ja borim za Republiku Srpsku. Zahvalan sam na to prijateljstvo koje imam sa predsjednikom države - pojasnio je Dodik.

Rekao je da početkom novembra ide u Rusiju.

- Imam svašta pričati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Mislim da je on veliki državnik i da je čast svakome da ima priliku sjediti s njim - rekao je Dodik.

Dodik je, komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukan Heleta da planira bijeg iz BiH, rekao da ostaje u Republici Srpskoj.

- Živim i rođen sam u Banjaluci i tamo ću nastaviti živjeti. Zašto ne bih ostao. Imam sedmoro unučadi. Volim svoj kraj - jasan je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()