Dodik nakon ročišta: BiH kreirana da bude u krizi

Sve što je urađeno u posljednje vrijeme, je nakaradno i štetno za BiH, kaže predsjednik Srpske.

17.04.2024. 16:03
  • Podijeli:

BiH je napravljena da bude u krizi, rekao je ovo nakon današnjeg ročišta Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

- BiH je kolonija i ovdje se sve dešava u skladu s tim. Dođu stranci, oni izaberu i proberu tužioce, sudije, nametnu Sud i Tužilaštvo bez Ustava, a onda demokratski izabrane natjeraju da im sude ti koje su oni izabrali bez imalo demokratske procedure. To nije prvi put. Sve je to jasno. BiH je napravljena da bude u krizi. Dejtonski sporazum je greška koji je napravio BiH. Zato je ona pod kolonijom - rekao je Dodik.

Sve što je urađeno u posljednje vrijeme, je nakaradno i štetno za BiH, kaže predsjednik Srpske.

- Ja sam danas organizova sastanak partnera u vlasti, kao posljednji pokušaj da dogovorimo neke stvari, koje smo inače dogovarali ranije, ali onda Marfi kaže da to ne treba, pa bošnjački političari to razvale i dogovor se ne desi. Mi u Srpskoj smatramo da sve što je urađeno u posljednje vrijeme nakaradno i štetno za BiH, što potvrđuju podjele - kaže Dodik.

Rezolucija o Srebrenici je posljednja kap koja je prelila čašu.

- Ipak, rezolucija o Srebrenici koju su pokrenuli je bila posljednja kap koja je prelila čašu i dovela do toga da mi nemamo kako narodu u Srpskoj objasniti zašto smo i dalje u zajednici sa Bošnjacima - rekao je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()