Dodik jasan: Žene treba zaštiti

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je 2. novembra Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama

17.01.2024. 22:27
  • Podijeli:
Tan2023-04-1413255472_8 milorad dodik zoran zestic (1)-6439403eba912.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da podržava stav udruženja građana iz Republike Srpske koji traže da se dodatno izmijene odredbe Nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama, a kojim se u Republici Srpskoj prvi put uvodi pojam femicid.

"Smatram da zakon istinski treba da zaštiti prava žena, te su ove primjedbe predstavnika sasvim opravdane", napisao je Dodik na platformi "Iks".

Dodik je istakao da je neprihvatljivo da se na ovaj način na mala vrata uvodi rodna ideologija.

"Zato zakon treba preciznije da definiše i načela tradicionalne porodice jer upravo u takvoj porodici treba da odgajamo našu djeci, kao najboljem okruženju", naglasio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je 2. novembra Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama čiji je cilj zaštita žrtava, sprječavanje i suzbijanje nasilja, a posebno femicida kao najtežeg oblika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()