Dodik govorio o "mirnom razdruživanju": Srpskom narodu se čini istorijska nepravda

Takođe je kazao da su oni danas u Srebrenici jer je u Generalnoj skupštini UN-a "inicirano donošenje rezolucije u kojoj se pokušava Srbima nametnuti kolektivna krivica"

23.05.2024. 13:42
  • Podijeli:
Srn2024-5-23_1233231_0 milorad dodik srna-664f2905b28c5.webp Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su on i članovi Vlade tog entiteta došli danas u Bratunac i Srebrenicu "kako bi skrenuli pažnju na istorijsku nepravdu učinjenu srpskom narodu".

Uoči sastanka sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem i proširene sjednice Vlade koja će biti održana u ovom gradu, Dodik i ostali članovi delegacije su položili danas vijence na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju.

"Došli smo kako bi skrenuli pažnju na činjenicu koju moćni u svijetu i naše komšije potpuno zanemaruju, a to je da je u zločinima koje je počinilo muslimanska struktura na ovim prostorima stradalo 3.500 Srba i da za te zločine niko nije odgovarao", rekao je Dodik nakon polaganja vijenaca.

Predsjednik Republike Srpske je najavio da će u narednih 30 dana biti predložen sporazum o mirnom razgraničenju.

“Mi danas krećemo sa formalnom odlukom da se traži mirno razgraničenje. Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcionisanja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja”, rekao je Dodik u Bratuncu.

On je istakao da niko nikoga ne treba da dira, da srpski narod naprosto više ne može da živi u ovoj BiH.

Takođe je kazao da su oni danas u Srebrenici jer je u Generalnoj skupštini UN-a "inicirano donošenje rezolucije u kojoj se pokušava Srbima nametnuti kolektivna krivica".

"Na jedan skriven način, koji je veoma lukavo smišljen, kako bi se kroz historiju obilježavao dan navodnog genocida u Srebrenici, a to ne podrazumijeva, naravno, činjenicu stradanja Srba na ovim prostorima", rekao je Dodik.

Kazao je da je "priča o Srebrenici od početka lažno konstruisana".

"Priča da je ubijeno 8.300 pripadnika bošnjačkog naroda je potpuna laž. Sve ove godine nisu uspjeli da dokažu da postoji taj broj. Moram reći da nam je žao za svaku žrtvu i bošnjačku, a srpsku pogotovo. Boli nas nepravda i nemoguće je da su ozbiljni ljudi svijeta prihvatili ovakvu lakrdiju, rekao je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()