Disciplinska komisija VSTV-a prihvatila sve predložene dokaze protiv sarajevskog kantonalnog tužioca

Na pripremnom ročištu disciplinski tužilac Asmir Baćevac je rekao da se Bukvićevoj disciplinskom tužbom na teret stavlja nedolično ponašanje koje šteti ugledu tužilačke funkcije

20.07.2023. 15:16
  • Podijeli:
vstv-posjete-vstv3.jpg

Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VTSV) BiH prihvatila je sve prijedloge za izvođenje dokaza u postupku protiv tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Emele Tahmaz-Bukvić zbog nedoličnog ponašanja.

Na pripremnom ročištu disciplinski tužilac Asmir Baćevac je rekao da se Bukvićevoj disciplinskom tužbom na teret stavlja nedolično ponašanje koje šteti ugledu tužilačke funkcije.

"Tužena je 2022. i 2023. godine u više navrata s licima s kojima je dolazila u kontakt i profesionalno sarađivala ispoljila nedolično ponašanje", rekao je Baćevac.

Tužilac je predložio saslušanje pet svjedoka iz Kantonalnog tužilaštva, uključujući glavnog tužioca Sabinu Sarajliju, kao i materijalne dokaze.

Dio materijalnih dokaza, kako je objasnio, ne odnosi se na navode iz tužbe, ali ukazuje na kontinuirano ponašanje Bukvićeve, prenosi "Birn".

Advokat Rusmir Karkin, koji brani Bukvićevu, rekao je da ostaje kod odgovora na tužbu te da se ne protivi saslušanju predloženih svjedoka, kao ni dokazima, osim onih koji se ne odnose na konkretne događaje iz tužbe.

On je naveo da bi odbrana saslušala tri predložena svjedoka i tužene.

Prvostepena komisija je prihvatila sve predložene dokaze, a glavna rasprava je zakazana za 5. septembar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()