Danas počinje suđenje advokatici Vasviji Vidović zbog sumnje da je sakrila telefon Ranka Debevca

Sud BiH

28.05.2024. 08:32
  • Podijeli:
vasvija vidovic armin durgut pixsell-6581e5135c807.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

U Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) danas počinje suđenje advokatici Vasviji Vidović koja se tereti da je sakrila telefon osumnjičenog suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

Optužnicom se Vidović tereti da je u zgradi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sakrila u torbu mobilni telefon Debevca kada je on bio na saslušanju 18. decembra prošle godine.

Tužilaštvo je ranije najavilo da će tvrdnje iz optužnice dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem 15 materijalnih dokaza.

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da se Vidović tereti da je, s ciljem da znatno oteža dokazivanje u sudskom postupku, sakrila tuđi predmet koji služi dokazivanju, čime je počinila kazneno djelo "sprečavanje dokazivanja".

Vidović je 16. maja negirala krivicu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()