Damir Bulčević, poslanik u Skupštini Brčko distrikta proglašen krivim za falsifikovanje isprave

Prvostepenu presudu potvrdilo Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH

12.04.2023. 16:23
  • Podijeli:
tuzilastvo brcko distrikt-64218cbd47f9b.webp Foto: Tužilaštvo Brčko distrikta

Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH potvrdilo je prvostepenu presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Damira Bulčevića (NiP), poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Prvostepenom presudom, optuženi Damir Bulčević proglašen je krivim za krivično djelo falsifikovanje isprave, jer je u toku 2018. godine u postupku imenovanja za šefa Inspektorata Brčko distrikta BiH lažno potvrdio nepostojanje sukoba interesa u vezi s političkim angažmanom.

Time je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao funkciju unutar lokalne organizacije Stranke demokratske akcije, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Za navedeno krivično djelo, utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 (trideset) dana koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine ne učini novo krivično djelo, saopćio je portparol Pravosudne komisije Brčko distrikta Dejan Nišić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()