Cvijanović poručila: To što je neko u lično ime potpisao nečije saopštenje, ne znači da BiH stoji iza toga

Ministar opet zaobišao proceduru

22.01.2024. 20:03
  • Podijeli:
zeljka cvijanovic predsjednistvo bih 23-65aa8b533cc9c.webp Foto: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da to što je ambasador BiH pri Stalnoj misiji UN Zlatko Lagumdžija “u lično ime” potpisao nečije saopštenje, “ne znači da iza toga stoji BiH, niti njena vlada koje inače nema”.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što je BiH među 47 zemalja svijeta čije su vlade potpisale zajedničko saopštenje kojim pozivaju Rusije da prekine agresorski rat i povuče svoje trupe iz Ukrajine, Cvijanović je navela da je, da bi nešto bilo stav BiH, potrebno da bude usaglašeno u Predsjedništvu koje je jedino nadležno za kreiranje spoljne politike.

“U ovom slučaju nije traženo mišljenje Predsjedništva, što znači da je ambasador pri UN-u, sam ili u dogovoru sa ministrom spoljnih poslova, opet zaobišao proceduru i posegao za samovoljom koja izlazi izvan okvira ustavnog i institucionalnog djelovanja”, ocijenila je ona.

Članica državnog predsjedništva je dodala da to znači da ovdje vjerovatno ima posla i za tužilaštvo, jer “ambasador nije mogao nešto potpisati u ime Vlade BiH, prvo jer BiH nema vladu, a kao drugo zato što je za spoljnu politiku zaduženo Predsjedništvo BiH, a ne ambasadori koji su dužni da je provode”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()