Crnadak o inicjativi da svi poslanici i članovi Vlade RS objave prihode koje ostvaruju

Kaže da je njegova inicijativa u skladu sa diskusijom sa prethodne sjednice NS RS koja se odnosila na pitanja sukoba interesa i obavljanja duplih funkcija

04.10.2023. 12:30
  • Podijeli:
crnadak_una-651d3d0814065.webp Foto: Una

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske podnosi inicijativu Kolegiju da se na sljedećoj sjednici usvoji zaključak kojim će se pozvati svi narodni poslanici, kao i svi članovi Vlade Republike Srpske, da objave sve prihode koje ostvaruju iz javnih izvora.

Crnadak je ovo danas rekao novinarima, dodavši da je njegova inicijativa u skladu sa diskusijom sa prethodne sjednice NSRS koja se odnosila na pitanja sukoba interesa i obavljanja duplih funkcija.

"Radi se o jednoj inicijativi oko sukoba interesa i vršenja duplih funkcija. Mi smo predali inicijativu za tačku dnevnog reda na narednoj skupštini da poslanici i članovi vlade objave prihode koje dobijaju iz javnih sredstava, i da se podaci objave na zvaničnoj stranici Narodne skupštine. Ovo bi vratilo povjerenje naroda prema institucijama.

PDP već dugo je prisutan sa ovom inicijativom i u RS ne smije da se stvara ovolika koncentracija moći. Može poslanik da bude doktor, da operiše ali ne može biti direktor bolnice, može da bude profesor ali ne i direktor škole. Praksa duplih funkcija treba da se konačno prekine", poručkio je Crnadak.

On ističe da većina poslanika iz vladajućih stranaka obavlja duplu funkciju, "ne dupli posao već funkciju".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()