Čović postavio uvjete Osmorci: Da nema DF-a i reforma Izbornog zakona

Prvo želimo razgovarati sa bošnjačkim strankama te da je u subotu planiran sastanak sa SNSD-om u Mostaru, kazao je Čović

16.11.2022. 13:47
  • Podijeli:
dragan-covic-armin-durgut-pixsell.jpg

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas se u Žepču sastao s predsjednicima općinskih odbora gdje su razgovarali o postizbornim rezultatima, a u izjavi za medije je kazao da je uvjet koalicije sa Osmorkom da tu nema DF-a te da je u njihovom programu i izmjena Izbornog zakona.

"U cjelini želimo riješiti pitanje Euroatlantskog projekta, pravne države u cjelini, ali i ekonomsko-socijalne probleme. Naši izaslanici će sve usaglasiti danas u Sarajevu, a u naredna dva dana ćemo to dopuniti i ako se sve usaglasi to je završen dio posla. Moramo sagledati i kako stojimo u parlamentu gdje ne legitimno predstavljanje svih jednako važno", kazao je Čović.

Dodao je da vode i da su vodili razgovore sa svim stranama, da je prvo želio razgovarati sa bošnjačkim strankama te da je u subotu planiran sastanak sa SNSD-om u Mostaru.

Na pitanje medija da li je Izborni zakon subjekt razgovora sa Osmorkom i uvjet, Čović je kazao kako je on dio njihovog programskog načela u sklopu Euroatlantskog projekta.

"Nema uvjetovanja nikome, a naš jedini uvjet je da DF ne bude dio koalicije iz poznatih razloga. Paket programskih načela je jasno predočio i Euroatlantski proces, a ključna stvar za njega je reforma Izbornog zakona. Reforme su bitne za kandidatski status", izjavio je Čović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()