Čović očekuje šest mandata za HDZ i novi izbor Željane Zovko u EP

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je očekivanje da će odziv na evropske izbore u BiH biti velik

30.05.2024. 17:32
  • Podijeli:
dragan covic denis kapetanovic pixsell-65b2d623caff6.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je očekivanje da će odziv na evropske izbore u BiH biti velik, a lista HDZ-a Hrvatske osvojiti šest mandata, te da će se tamo ponovno naći i Željana Zovko što bi bilo, kako smatra, od pomoći BiH na europskome putu.

“Mislim da ćemo u BiH imati sličan odziv kao na izbore za Hrvatski sabor kako bi gospodin Andrej Plenković koji predvodnik liste imao makar šest mjesta u Europskom parlamentu”, rekao je Čović u četvrtak u Mostaru na upit o očekivanja od europskih izbora. Pojasnio je kako posljednjih desetak dana obilazi BiH zajedno s europarlamentarkom Željanom Zovko kako bi skrenuo pozornost na važnost europskih izbora.

“Uvjeren samo da će naša europarlamentarka Željana Zovko ostati u novome sazivu. Preznačajno je za sve nas da imamo jedan glas koji razumije odnose u BiH u Europskom parlamentu”, istaknuo je čelnik HDZ-a BiH.

Najavio je kako će sljedećeg tjedna u Mostaru u sklopu izborne kampanje za izbore za Europski parlament te na obilježavanju 34. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH Mostara sudjelovati i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Upitan o tome kako deblokirati institucije BiH što je kulminiralo nakon poteza vlasti Republike Srpske, nametanja odluka od strane međunarodne administracije i donošenja UN-ove Rezolucije o Srebrenici, Čović je istaknuo kako će hrvatski dužnosnici voditi ‘povezujuću’ politiku.

“Ima dovoljno onih koji žele rasturiti ovo društvo i ponovno izazvati sukobe. Upravo zbog ovog svetog mjesta, politiku treba voditi da nikada više ne bude rata”, rekao je Čović na obilježavanju obljetnice Hrvatskih branitelja i Dana HVIDRA-e Grada Mostara.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()