Borenović: Sramna odluka suda, Dodik je vlasnik pravosuđa

"Prihvatanje SNSD-ove žalbe, sramna je odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, odluka za rubriku vjerovali ili ne", rekao je predsjednik PDP

14.12.2022. 17:27
  • Podijeli:
Branislav Borenovic_Dejan Rakita PIXSELL (1).jpg Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH prihvatilo žalbu SNSD-a na odluku CIK-a te dodijelilo ovoj stranci četvrtog delegata u Domu naroda BiH, reagovao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.
Komentarišući odluku, on je rekao da je odluka Suda BiH za rubriku "vjerovali ili ne".

"Ukoliko je tačna informacija o današnjoj odluci Suda BiH, jasno je da umjesto suda, koji bar zvanično donosi odluke, javnost o njihovim potezima obavještavaju izvori iz SNSD-a, što je pravi pokazatelj načina funkcionisanja ove institucije. Prihvatanje SNSD-ove žalbe, sramna je odluka Apelacionog vijeća Suda BiH, odluka za rubriku vjerovali ili ne, posebno ako se uzme u obzir da je u sudskoj praksi bilo sličnih ili identičnih slučajeva, pa se drugačije odlučivalo", rekao je Borenović.

Naglasio je kako odluke institucija moraju biti nezavisne od politike.

"Očekujem da članovi CIK-a ostanu dosljedni jer jedina moguća i ispravna odluka je da je listić važeći, jer je takva u skladu sa Izbornim zakonom. Očigledno je da je vlasnik pravosuđa u cijeloj BiH Milorad Dodik i da, nažalost, kako se priča u javnosti, sve u ovoj zemlji ima svoju cijenu, pa i odluke institucija koje bi morale biti nezavisne od politike", poručio je.

Na kraju, Borenović je ponovio kako je odluka Suda sramna.

"Ponavljam, ovo je sramna i nevjerovatna odluka Apelacionog vijeća Suda BiH i još jedan pokazatelj koliko su pojedinci u pravosuđu na niskim granama, uniženi i pod punom kontrolom vladajućih političkih oligarhija", zaključio je Borenović
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()