Banjaluka: Da li će saga blokada uskoro postati deblokada?

Je li palo pomirenje na realiciji Stanivuković - Ninković?

07.08.2023. 19:40
  • Podijeli:

Nakon turbulenciija i zatezanja, da li su gradske vlasti odlučile da stave tačku na ''i'' kada je u pitanju blokada i funkcionisanje Grada Banjaluka? Prvo najava peticije za smjenu predsjednika Skupštine grada, pa prolongiranje iste.

Blokada rada skupštine, nezasjedanje, protesti, oduzimanje pečata, izbacivanje fotelje i oduzimanje ključa od kancelarije. Sve to opisuje banjalučku političku scenu. Ovo ljeto, posebno uzavrelu. Gradonačelnik ocjenjuje da je Banjaluka u fazi najveće opstrukcije. Presedan u istoriji, kaže, parlamentarnog života jer ...

''124 dana bez ijednog akta potpisanog od neradnika Nine. Ovaj čovjek od kada je postavljen za predsjednika Skupštine održao je samo jednu sjednicu, redovnu. Vanredne cik i te fore što je imao, to su oni spašavali svoju zadnjicu,'' rekao je Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke.

Predsjednik Skupštine tvrdi da gradonačelik manipuliše s javnošću. Za stanje u kojem se Banjaluka nalazi, Ninković kaže kriv je Stanivuković.

''On je kriv za ovo stanje u kojem se Banjaluka nalazi posljednjih mjesec dana. On je kriv što sve ijedna odluka nije potpisana jer je on čovjek koji je onemogućio da Skupština grada radi. To što radi sa vozilom, prostorijama, foteljom zaista, ne mogu reći da me ne interesuje ali to nije moja imovina, to je imovina svih građana Banjaluke,'' kazao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Gradonačelnik je za danas najavio pokretanje peticije za smjenu Ninkovića.

''U ponedjeljak od 12 časova, ja pozivam narod i građane u njegovim prostorijama se potpisuje peticija. I to znate kako ćemo, ono ko knjiga žalosti stoji njegova slika za stolom. Peticija, sjednete za sto, pa i jeste tako. Ne trebate se smijati,'' poručio je građanima nedavno Stanivuković.

Međutim, do potpisivanja peticije danas nije došlo. Sve to potvrđeno je na sajtu Grada Banjaluka uz poruku gradonačenika da je dobio obećanje kako će ove sedmdice biti održana sjednica Kolegijuma kao i da bi redovna sjednica trebalo da bude održana do kraja ovog mjeseca.

''Stavljajući interese Grada iznad bilo čega drugoga, dio aktivnosti vezano za potpisivanje peticije za smjenu predsjednika Skupštine je prolongiran i iskazana je spremnost na vraćanje prostorija, kako bismo dobili prijeko potrebnu dinamiku u radu Skupštine Grada,’’ poruka je gradonačelnika.

Pokretanje peticije za Ninkovića je još jedan politički peroformans koji, kako kaže, ne pije vodu. Sjednica Kolegijuma trebalo bi da bude održana u četvrtak a redovna u peridou od 24. do 28. avgusta, tvrdi predsjednik Skupštine.

‘’Sve i da je organizovao tu svoju peticiju da je nazovem kako je i on naziva, ja bih nastavio raditi svoj posao jer ja ovo radim zato što su mene birali građani Banjaluke a ne zato što on želi da pravimo neku vrstu ‘’show programa’’. To je njeogov polje, njegov teren na kojem se on savršeno snalazi,‘’ smatra Ninković.

Predsjednik Skupštine kaže da je u prošli petak dobio nove izrađane pečate s tim u vezi danas je:

''Ja sam danas nastavio da radim svoj posao kao što sam i obećao građanima, onog trenutka kada dobijem novi pečat ja ću ovjeriti sve odluke i to dalje ide u proceduru tako da je predsjednik Skupštine u ovom trenutku završio svoj posao,'' poručuje Ninković.

I tako saga blokada možda uskoro i dobije epilog. Međusobne optužbe ustaljena su praksa a kada će Grad početi da funkcioniše, a Banjaluka prodiše punim plućima? Najbolje opisuje krilatica – pokazaće vrijeme.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()