Bivši NBA košarkaš postaje novi član reprezentacije Bosne i Hercegovine

Taylor je ranije bio član NBA ekipa; Houston Rocketsa i Atlanta Hawksa. U najjačoj ligi svijeta upisao je 71 nastup

29.06.2024. 10:29
  • Podijeli:
kosarkaska-reprezentacija-bih-facebook.jpg

Američki košarkaš Isaiah Shaquille Taylor, rođen 1994. godine, trebao bi postati novi član reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prema pisanju Raporta, selektor Adis Bećiragić se odlučio za Taylora, a onda je Košarkaški savez BiH započeo proces naturalizacije.

Taylor je ranije bio član NBA ekipa; Houston Rocketsa i Atlanta Hawksa. U najjačoj ligi svijeta upisao je 71 nastup.

Nakon Atlante odlazi u Rio Grande Valley Viperse, a potom se odlučio za prelazak u Evropu. Maccabi Rishon LeZion bio je njegova prva destinacija na Starom kontinentu, a onda je bio član Murcije, Anadolu Efesa i Žalgirisa, gdje je postao MVP litvanske lige. Posljednju sezonu proveo je u kineskom Shanxi Loongsima.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca selektor Bećiragić je otkrio kako je izabran novi naturalizovani košarkaš, iako nije želio navesti ime:

"Mi smo 1. marta već izabrali igrača, sve je bilo dogovoreno i počela je procedura rada na papirima. Ja sam svoj dio posla odradio, sada je na KSBiH, a ne želim da radim tuđe poslove i da kažem ime igrača. Izabrali smo igrača, on je pristao, Amerikanac je. To je jedan prodoran i jak igrač. Želimo igrati sa pet igrača koji mogu trčati, preuzimati i napadati protivnika u leđa, on je ta vrsta igrača. Mislim da ćemo s njim napraviti ono što želimo, a to je da svakog boli glava ko bude igrao protiv nas", kazao je Bećiragić za Novu BH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()