Željezničar uskoro potpisuje ugovor sa defanzivcem, Al-Jaber se vratio iz Saudijske Arabije

Sjajni veznjak vratio se iz Saudijske Arabije i stavio na raspolaganje treneru Denisu Ćoriću

29.06.2024. 10:45
  • Podijeli:
Abdulmalik Al-Jaber_foto_FKŽeljezničar-667fc806bd7af.webp Foto: FK željezničar

Fudbaleri Željezničara nastavili su pripreme za start nove sezone. Plavi rade na pomoćnom terenu stadiona Grbavici, a u odnosu na prethodne dane, danas su se pojavila dva nova fudbalera.

Ekipi se priključio Abdulmalik Al-Jaber, koji ima ugovor sa Željom, ali je dobio dozvolu da propusti start pripreme. Sjajni veznjak vratio se iz Saudijske Arabije i stavio na raspolaganje treneru Denisu Ćoriću dok se čeka njegov eventualni transfer u jedan klub iz elitnog razreda fudbala iz zemlje njegovog porijekla.

Kako saznaje Faktor tokom vikenda treninzima Želje trebao bi se prikljkučiti i Edwin Odinaka, 20-godišnji defanzivac iz Nigerije, koji je prošle sezone igrao za Stupčanicu. Desni bek bi uskoro trebao potpisati ugovor sa Plavima. On neće biti i posljednje pojačanje za tim sa Grbavice, jer u Želji tragaju i za lijevim bekom i napadačem. Također, ukoliko se realizuje transfer Al-Jabera u Saudijsku Arabiju moguće je da će biti angažovan i jedan veznjak.

Treba naglasiti kako se ekipi još nije priključio Joseph Amoah, koji ima ugovor do 30. jula 2024. godine i upitno je da li će ostati na Grbavici.

Iz Želje je ranije najavljeno da će 5. jula imati prvu provjeru, a protivnik će biti TOŠK. Potom će ekipa 7. jula otputovati na Zlatibor, gdje su dogovorene utakmice protiv FK Sloboda (Užice) i SC Baniyas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()