Protest banjalučkog BORS-a: "Ne želimo da SDP danas slavi u Banjaluci"

"U Republici Srpskoj ne može", uglas su poručili pa krenuli do banjalučkog hotela gdje SDP planirao okupljanje i slavlje.

25.11.2023. 11:04
  • Podijeli:

Boračka organizacija grada Banjaluka organizovala je mirno okupljanje nedaleko od strare zgrade Vlade Republike Srpske kako bi iskazala nezadovoljstvo i protivljenje, najavljenom dolasku članova SDP-a BiH u Banjaluku povodom obilježavanja "Dana državnosti BiH".

Okupljeni ratni veterani su poručili da "ako žele neka slave, ali kod Baščaršije". 

"U Republici Srpskoj ne može", uglas su poručili pa krenuli do banjalučkog hotela gdje je, kako tvrde, SDP planirao okupljanje i slavlje.

U hotelu je potvrđeno nemaju nijednu rezervaciju na ime članova SDP-a.

S druge strane okupljeni tvrde da, kako navode, "imaju informacije da se oni šetkaju kroz naš grad".

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Radan Ostojić poručio je da su svi dobro došli u Banjaluku, ali da niko nema pravo da provocira srpski narod.

"Postoji jedino dejtonska BiH, ZAVNOBiH je prošlost i nema nikakvo utemljenje", ističe Ostojić.

Nakon toga, borci su se uputili do kancelarija SDP-a u banjalučkom naselju Borik, gdje će se, kako tvrde, okupiti pojedini političari iz Federacije BiH.

Skup obezbeđuju pripadnici MUP-a Republike Srpske i SIPA.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()