Analena Baerbock večeras stiže u BiH: "Moramo zatvoriti bokove koje Rusija može iskoristiti"

Baerbock je navela da to uključuje podršku zemljama Zapadnog Balkana da ojačaju svoje demokratske institucije

04.03.2024. 08:12
  • Podijeli:
annalena-baerbock-profimedia.jpg

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Analena Baerbock danas će doći u službenu posjetu Sarajevu. Uoči puta za Crnu Goru i BiH, pozvala je na snažnu podršku državama Zapadnog Balkana na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

"Ne možemo sebi priuštiti sive zone nigdje u Evropi i moramo učiniti sve zajedno da zatvorimo bokove koje Rusija može iskoristiti za svoju politiku destabilizacije, dezinformacija i infiltracije", izjavila je Baerbock.

Baerbock je navela da to uključuje podršku zemljama Zapadnog Balkana da ojačaju svoje demokratske institucije, poboljšaju njihovu otpornost i ponude svojim građanima ekonomske perspektive.

Tokom posjete Sarajevu, Baerbock će razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Podsjetimo, danas će u Sarajevo stići i šefovi diplomatija Italije i Austrije, Antonio Tajani i Alexander Schallenberg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()