Amidžić: Neopravdan i nesprovodiv zahtjev Heleza

"Što manje vatrene moći unutar BiH podrazumijeva stabilniju i sigurniju BiH i vjerujem da veliki broj građana dijeli ovakva razmišljanja", naveo je Amidžić

22.09.2023. 21:55
  • Podijeli:
Srdjan Amidzic_Grad Banjaluka-649ebdf975675.webp Foto: Grad Banjaluka

Ministar finansija i trezora Srđan Amidžić rekao je da je neopravdan i nesprovodiv zahtjev ministra odbrane Zukana Heleza da za naoružavanje Oružanih snaga BiH bude izdvojeno 1,8 milijardi KM.

"Ovaj zahtjev neće dobiti podršku delegata iz Republike Srpske i kolega iz Federacije BiH u parlamentu BiH", rekao je Amidžić.

Amidžić je istakao da se u svjetskim okvirima takvi zahtjevi smatraju se apsolutno neozbiljnima, pogotovo za BiH koja je ovakve specifične strukture.

"Što manje vatrene moći unutar BiH podrazumijeva stabilniju i sigurniju BiH i vjerujem da veliki broj građana dijeli ovakva razmišljanja", naveo je Amidžić.

On je rekao za RTRS da se Republika Srpska zalaže za politiku demilitarizacije, a nikako da se ide u pravcu kako je to predložilo Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara.

Amidžić je podsjetio da je u prošloj godini potrošeno 1,3 milijardi KM za finansiranje institucija BiH, te naglasio da se finansiraju stvari koje trebaju, ali i one za koje se pokazalo da ne trebaju, kao što je Komisija za koncesije.

"Komisija za koncesije je od 2013. godine potrošila više od 11 miliona KM. Mi plaćamo deset radnika u ovoj komisiji koji za deset godina nisu izdali nijednu koncesiju", napomenuo je Amidžić.

Govoreći o inicijativi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da mladi prilikom kupovine prve nekretnine budu oslobođeni plaćanja PDV-a, Amidžić je rekao da je o ovoj inicijativi počeo razgovore sa koalicionim partnerima i da će na tome dalje raditi.

"Ovo ne ide lako, to je problem kada imate specifičnu zemlju kao što je BiH", zaključio je Amidžić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()