Ambasador SAD u BiH: Možda niste zadovoljni kandidatima, ali izbori jesu prilika

Pozivam vas sve da izađete i budete dio oblikovanja Bosne i Hercegovine onako kakvu je vi želite, zaključio je ambasador Murphy

02.10.2022. 07:52
  • Podijeli:
Michael_Murphy_foto_Dejan_Rakita_pixsell.jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael Murphy uputio je poruku svim građanima uoči izbora 2. oktobra te ih je pozvao da izađu na glasanje.

U poruci koja je objavljena na zvaničnim stranicama Ambasade SAD-a u BiH, Murphy je naglasio kako građani imaju važnu priliku da se čuje njihov glas o budućnosti kakvu žele za sebe, djecu i unuke.

"Možda ste ljuti zbog stanja u BiH. Izbori su prilika da pošaljete poruku vašim liderima kako se osjećate. Ako ne vjerujete da su vas izabrani zvaničnici dobro predstavljali prethodne četiri godine, onda ih nemojte izglasati, izaberite nekog drugog", rekao je Murphy.

Pojasnio je kako se nezadovoljstvo kandidatskim listama dešava u svim demokratijama pa i u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Zapamtite, izbori nisu samo ono što političari govore vama već i kakve vi poruke šaljete političarima. Možda niste entuzijastični zbog kandidata. To se dešava u svakoj demokratiji, uključujući i SAD. Međutim, demokratija ne može preživjeti ako je ljudi aktivno ne štite. To podrazumijeva i glasanje", poručio je ambasador.

Na kraju, Murphy je još jednom pozvao građane da ispune svoju dužnost te da izađu na izbore.

"Zbog vas, demokratija funkcioniše, učešćem na izborima i glasanjem. Pozivam vas sve da izađete i budete dio oblikovanja Bosne i Hercegovine onako kakvu je vi želite", zaključio je ambasador Murphy.

Izborna mjesta su otvorena u 7 sati, a građani će imati priliku glasati do 19 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()