Ambasada SAD: “Optužnice Tužilaštva BiH protiv Dodika i Lukića važan su korak u provođenju vladavine prava"

"Zakoni BiH vrijede za sve građane. Nijedan pojedinac ne stoji iznad zakona"

11.08.2023. 17:04
  • Podijeli:
americka-ambasada-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon što je Tužilaštvo BiH podilog optužnicu protiv Milorada Dodika predsjednika RS i Miloša Lukića v.d. direktora Službenog glasnika RS, a zbog ukaza o neprovođenju odluka visokog predstavnika na prostoru Republike Srpske.

“Optužnice Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv Dodika i Lukića važan su korak u provođenju vladavine prava, koja je temelj svake demokratije. Zakoni BiH vrijede za sve građane. Nijedan pojedinac ne stoji iznad zakona. Očekujemo od institucija BiH i svih građana da poštuju relevantne procese uključene u poštivanje tih zakona”, naveli su iz Ambasade SAD u BiH.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()