Sankcije sve brutalnije: Pojedine osobe s crne liste iz FBiH ne mogu ni auto registrovati

Na crnoj listi u FBiH nalaze se Marinko Čavara, Fadil Novalić, Osman Mehmedagić Osmica, Diana Kajmaković, Gordana Tadić, Amir Zukić, Mirsad Kukić, Asim Sarajlić

04.04.2024. 09:25
  • Podijeli:
asim_sarajlic_foto_SDA-63e644dc2c366.webp Foto: SDA

Američke sankcije na kojim se nalaze brojne osobe u Bosni i Hercegovini uzimaju sve više maha.

Nakon što su banke u FBiH, ali i u Republici Srpskoj, blokirale račune, kako i same ne bi završile na crnoj listi, Avaz saznaje da to nije kraj problema.

Naime, pojedine osiguravajuće kuće za registraciju vozila u Federaciji odbile su saradnju sa najmanje, kako saznajemo, dvije osobe sa crne liste.

A sve zbog toga kako bi izbjegle potencijalnu opasnost da i same budu sankcionirane. Ustvari, osiguravajuća društva slijede samo postupke Agencije za bankarstvo, ali i banaka u Federaciji koje ne žele imati nikakvu poslovnu saradnju sa osobama koje su "kaznile" Sjedinjene Američke Države.

Podsjećamo, na crnoj listi u Federaciji Bosne i Hercegovine nalaze se Marinko Čavara, Fadil Novalić, Osman Mehmedagić Osmica, Diana Kajmaković, Gordana Tadić, Amir Zukić, Mirsad Kukić, Asim Sarajlić.

U prevodu, nakon što su ostali bez plaća, ali kako stoje i stvari i penzije u slučaju Osmice, sada ove osobe ne mogu na svoje ime ni registrovati automobil. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()