Ovo bi bilo odlično: Aerodrom u Sarajevu ima novi prioritet

Sve će se znati uskoro

25.06.2024. 14:33
  • Podijeli:
brza pista aerodrom sarajevo facebook-6658815f10de0.webp Foto: Facebook

Aerodromi u Skoplju i Sarajevu kao jedan od najvećih prioriteta postavile su uvođenje letova za špansko tržište. 

Oba aerodroma su ovog ljeta imali jednokratne čartere Iberia iz Madrida, koji su obavljali u ime španskog Sama Toura, koji prodaje pakete za odmor na Balkanu.

Skoplje se do 2021. godine pohvalilo letovima za Barcelonu koje je obavljao Wizz Air. Generalni direktor operatera aerodroma TAV Makedonija, Nejat Kurt, rekao je ranije ove sedmice da se radi na liniji za Barcelonu. 

"To je bila destinacija koju smo imali prije, ali se nadamo da će se obnoviti. Naš direktor marketinga jako puno radi na osiguranju tih letova", naveo je, javlja Ex-Yu Aviation.

Sarajevski aerodrom prvenstveno se nada uspostavi usluga prema Madridu. Iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo poručuju: 

„Aerodrom Sarajevo, kao naš partner, kontinuirano radi na pokretanju novih linija, a Madrid je svakako jedna od onih na kojima puno radimo. Na inicijativu sarajevskog aerodroma, nedavno smo razgovarali s predstavnicima Sama Toura u čije ime je Iberia ovog ljeta odradila dva leta za Sarajevo. Razgovarali smo o potencijalu dodavanja dodatnih čarter letova, kao io uvođenju redovitih sezonskih i cjelogodišnjih operacija između Sarajeva i Madrida”.

Inače, trenutno su jedina dva tržišta u bivšoj Jugoslaviji s direktnim letovima za Španiju Hrvatska i Srbija, a Slovenija će se pridružiti na ograničenoj sezonskoj osnovi sljedećeg mjeseca kada Iberia uvede operacije između Madrida i Ljubljane

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()