Oružane snage BiH i Velike Britanije u zajedničkoj obuci na Manjači

Zajednička obuka obuhvatit će pripremu za operacije podrške miru

25.10.2022. 11:51
  • Podijeli:
oruzane_snage bih - os bih-1666691455236.webp Foto: OS BiH

Oružane snage Bosne i Hercegovine i Oružane snage Velike Britanije održat će zajedničku obuku u periodu od 29. oktobra do 3. novembra 2022. godine, u Centru za borbenu obuku Oružanih snaga BiH na Manjači.

Zajednička obuka obuhvatit će pripremu za operacije podrške miru uz primjenu uređaja za simulaciju koji će vojnicima obje zemlje omogućiti da razmjenjuju iskustva i blisko sarađuju.

Zajednička obuka je nadogradnja dosadašnje podrške Ujedinjenog Kraljevstva Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na unapređenju kapaciteta Centra za borbenu obuku na Manjači, čime se pomaže opredjeljenost Bosne i Hercegovine da doprinosi međunarodnim operacijama podrške miru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()