Nikšić: Pitanje sjedišta Apelacionog vijeća je isključivo političko

Nakon još jednog sastanka u Mostaru

27.02.2024. 18:37
  • Podijeli:
Nermin Nikšić_Premijer FBiH_Foto Armin Durgut_Pixsell-644be2011e180.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

U Mostaru je danas održan još jedan sastanak koalicionih partnera na nivou BiH. Predstavnici Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH su odlučili da se i dalje nastave dogovarati.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić se u jednom momentu dotakao pitanja zakona o sudovima.

"Kad je u pitanju zakon o sudovima, mi smatramo da svako ovdje pravi određeni kompromis. Zakon o apelacionom vijeću je sasvim dovoljan, ali imamo spor oko lokacije, mi želimo da to bude Istočno Sarajevo, a partneri iz Republike Srpske da to bude u Banjaluci. Hoće li biti promjena, vidjet ćemo. Ali, za sada je tako", kazao je.

Na pitanje novinarke Une, zašto se tehničko pitanje, pitanje sjedišta Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine pretvara u političko, Nikšić je bio izričit da je to političko pitanje.

“Čuj pretvara se, to je isključivo političko pitanje, da se možemo dogovoriti to bi bilo riješeno davno”, rekao je Nikšić.

Zanimljivo ranije se tvrdilo da se ne radi o političkom pitanju, već isključivo iz praktičnih razloga.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()