Nema zvaničnih informacija da li među stradalima u Izraelu ima bh. građana

Oglasilo se MVP BiH

07.10.2023. 15:21
  • Podijeli:
izrael palestina reuters-65215a7fcc529.webp Foto: Reuters

U Izraelu ima poginulih i povrijeđenih osoba, ali zasad nema zvaničnih informacija o tome da li među njima ima i građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kazao je to danas za Fenu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje te prenio i podatak da Ambasada BiH u Izraelu nastavlja kontakt sa tamošnjim nadležnim organima.

“Ambasada je spremna, u okviru svojih nadležnosti, pružiti svaki vid asistencije i pomoći našim državljanima ako budu imali potrebe za tim”, kazao je.

U ranim jutarnjim satima Hamas i druge palestinske organizacije izvršili su upad u južne dijelove Izraela i granatirali nekoliko lokacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()