Naoružajte se strpljenjem: Počinje rekonstrukcija raskrsnice na Dolac Malti

Rekonstrukcija ukupno košta više od 40 miliona KM, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj

18.07.2023. 15:17
  • Podijeli:
dolac malta vlada ks-64b690e1b7f45.webp Foto: Vlada KS

Rekonstrukcija raskrsnice na glavnoj gradskoj saobraćajnici u sarajevskom naselju Dolac Malta počet će sutra, a zbog čega će biti zatvorena za saobraćaj.

Ovu informaciju je objavio kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP). Rekonstrukcija raskrsnice na Pofalićima završena je jučer, a ranije je rekonstruirana raskrsnica kod Socijalnog.

Rekonstrukcija je urađena u sklopu rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice. Slijedi rekonstrukcija raskrsnica na Dolac Malti, Skenderiji, kod Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, na Čengić Vili i kod Željezničke stanice.

Rekonstrukcija tramvajske pruge od Čengić Vile do Željezničke stanice započela je u septembru prošle godine i bit će završena krajem augusta ove godine. Tramvajska pruga od Ilidže do Čengić Vile je rekonstruirana od kraja augusta 2021. do septembra 2022.

Rekonstrukcija ukupno košta više od 40 miliona KM, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Izvođač radova je konzorcij dvije kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Engineering Group, podizvođač je kompanija Bosman, a nadzor nad projektom vrše kompanije PPG Sarajevo i Yuksel Proje.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo jučer su za Klix.ba potvrdili da će u drugoj polovini sljedećeg mjeseca početi izgradnja tramvajske pruge od Hrasnice do Ilidže.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()