Najveći gubitak u historiji RMU Banovići

Nije u sastavu koncerna Elektroprivrede BiH

08.03.2024. 17:40
  • Podijeli:
rmu banovici facebook-65e9d7a929fcf.webp Foto: Facebook

Rudnik mrkog uglja Banovići ostvario je prošle godine dramatičan gubitak od preko 24 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Kompanija je lani imala ukupne prihode u visini od 154 miliona KM, što je smanjenje u donosu na godinu ranije kada su prihodi bili 165 miliona.

S druge strane, rashodi s narasli za oko 5 miliona maraka na godišnjem niovu na 178 miliona KM.

Stoga je godišnji gubitak u 2023. godini iznosio 24,2 miliona KM. Godinu prije toga rudnik je također poslovao s gubitkom od 7,9 miliona maraka. I prethodnih godina rudnik je poslovao s gubitkom, ali ne tako dramatičnim kao u 2023.

RMU Banovići nije u sastavu koncerna Elektroprivrede BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()