Lufthansa otkazuje i smanjuje letove za cijeli region

Lufthansa je prorijedila svoj raspored zbog problema s motorom koji utječu na dio njene flote Airbusa na srednjim udaljenostima

23.01.2024. 16:00
  • Podijeli:
Lufthansa_avion_foto_Pixabay.jpg Foto: Pixabay

Lufthansa je otkazala ili smanjila svoje prvobitno planirane planove za proširenje poslovanja na niz tržišta diljem bivše Jugoslavije.

Rezovi su napravljeni, u različitim stepenima, na odabranim uslugama za Beograd, Ljubljanu, Skoplje, Zagreb i Sarajevo.

Lufthansa je prorijedila svoj raspored zbog problema s motorom koji utječu na dio njene flote Airbusa na srednjim udaljenostima, javio je avio prijevoznik. Osim usluga prema tržištima bivše Jugoslavije, prevoznik će u potpunosti obustaviti letove iz Frankfurta za Cluj-Napocu, Temišvar, Friedrichshafen, Linz i Innsbruck, kao i iz Münchena za Leipzig.

Ukupno je oko 100 sedmičmnih letova isključeno iz ljetne mreže jer su 64 aviona u Lufthansa grupi pogođena problemima s motorima proizvođača Pratt & Whitney, javlja Ex-Yu Aviation.

Također, prijevoznikova linija Frankfurt - Sarajevo bit će povećana s osam na devet letova tjedno u odabranim mjesecima, umjesto deset. Devet sedmičnih rotacija provodit će se u aprilu, junu, avgustu i oktobru, dok će se deset sedmičmih rotacija izvoditi u maju, julu i septembru. Promjene za sve gore navedene usluge ostaju moguće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()